donderdag 15 januari 2015

Angels among us

Ik heb net een paar afleveringen van Angels Among us (TLC) gekeken en ik vond dat het weer tijd was voor een nieuwe blogpost. 
Nu heb ik dat al een paar keer bedacht hoor, er kwam namelijk onlangs weer een bijzonder engeltje op mijn pad, gestuurd door Sonja.
En ik realiseerde me toen ik er foto's van aan het maken was dat ik nog meer engeltjes gekregen had van lieverds en dat ik die nog niet met jullie gedeeld had. 


Ik weet niet of jullie de serie Angels among us kennen, maar ik hou ervan en ook van Long Island Medium, ik lag me altijd suf met die Italiaanse humor van Theresa Caputo. Rosie Cepero is ook al zo'n geweldig mens. 


Ik weet dat engelen om ons heen zijn en I'm a big believer, eigenlijk al sinds ik de boeken van Betty J. Eadie jaren geleden voor het eerst las. Ze zijn als de bijbel voor mij. 
Natuurlijk vertelt en gelooft ieder op zijn of haar eigen manier, maar ik weet al jaren dat ik omringd wordt door engelen. Niet dat ik hun aanwezigheid voel hoor, maar het is een diepgeworteld weten, vertrouwen, geloven dat er meer is. 


Vaak zijn onze ingevingen ook geleid door engelen, ik ben blij dat ik geleid wordt, geholpen wordt. Ik roep ze dan ook regelmatig aan. Aartsengel Michaël is een hele krachtige engel die ik regelmatig aanroep. Ik ben katholiek als rasechte zuid limburgse, maar niet echt zo opgevoed hoor, ik ga ook niet naar de kerk, maar ik kom er wel graag. Om een kaarsje op te steken, om de heiligbeelden te bewonderen, de glas in lood ramen, de engelen te spotten. Ik heb dan ook veel met katholieke kerken die er vol van staan. 


Ik voel me ook thuis op kerkhoven, heerlijk vind ik die eeuwenoude kerkhoven met van die gammele graven die op omkiepen staan.
Het is heaven on earth voor mij, een met de aarde én met de hemel. Lekker tussen de graven doorlopend van heiligbeeld naar heiligbeeld af en toe kijkend en stilstaand bij een graf. Die met die oude zwart wit foto's erop of een kunstzinnig graf...heerlijk. 
Als we op vakantie gaan bezoek ik ze graag en ook kerken. Ik loop overal binnen alsof ik er altijd al kom. Wat dat betreft ben ik onbevreesd, boeit me helemaal niet dat ik ergens geen mens ken, ik loop naar binnen en praat met iedere gek...vreemde hihi klinkt beter...but you get the point ;). 


Tussen dit verhaal door ga ik foto's zetten van engeltjes die ik kreeg, natuurlijk heb ik ook de neiging om bijpassende engelen te zoeken...begraafplaats engelen...oh zucht...maar ik doe het lekker niet, want anders heb ik die gekregen engeltjes nog niet gedeeld. Oops ik realiseer me net dat ik de gewonnen engeltjes van Helmi Coenders nog helemaal niet gedeeld heb, so blonde...tsja blame it on the busy holidays...


Nu ben ik eerlijk gezegd ook wel blij dat ik niet teveel engeltjes krijgt want ik heb al een overvol huis en het is toch best moeilijk voor mij om van bepaalde engeltjes weer afstand te doen vanwege het verhaal erachter of natuurlijk ook gewoon omdat ik er gek op ben. 
Sonja deed dat wel, het engeltje dat ze me stuurde is gemaakt door een goede vriendin van haar en ze vond het tijd dat het engeltje op reis ging naar mij. 
Het is een heel bijzonder engeltje, het doet me denken aan een totempaal, een idiaans engeltje met bijzondere symbolen. 


Lieverds vertrouw, geloof, weet op jouw manier. Heb je vragen je kunt altijd bij me terecht, maar natuurlijk ook bij al die engelen die jou omringen, vraag om hulp, roep ze aan! Dikke knuffels!


Angelic Love from Susan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...