vrijdag 2 mei 2014

Mijn tante bewandelde gisteren haar laatste levenspad

Goedemorgen lieverds, op de vroege morgen zoekend naar woorden hoe dit te benoemen. 
Mijn tante, de jongste zus van mijn moeder, is gisteren overleden. 
Samen bewandelden ze gisteren haar laatste levenspad. 


Ik stuurde van de week nog een kaartje naar mijn tante om haar een dikke knuffel te geven en sprak de hoop uit dat ze mocht opgevangen worden door mijn opa en oma en verlost zou zijn van alle lichamelijke ongemakken en pijn. De trap naar de hemel zette ik op de binnenkant van de kaart. 


Dit was de voorkant van het kaartje, ik was al langer van plan om haar een kaartje te sturen maar wist niet hoe.
Wat moet je op een kaartje schrijven als je weet dat iemand dood zal gaan. 
Ik sprak haar al enkele weken geleden door de telefoon om afscheid van haar te nemen. En deed toen een poging om de angst voor de dood bij haar weg te nemen. 
Ik hoorde van mijn moeder dat ze heel blij was met mijn kaartje. 


Mijn moeder deelde deze afbeelding op haar facebook profiel en die spreekt wel uit hoe bijzonder hun band was. 
Ik ben blij dat mijn moeder haar heeft mogen begeleiden, samen hebben ze kunnen lachen en huilen, samen afscheid nemen...het zal heel zwaar zijn geweest, maar denkelijk ook heel mooi om samen dat laatste levenspad te bewandelen. 
Mam unne hiele dikke knuffel veur diche <3. 

Een foto van mijn moeder (met zwarte chinese schoentjes) naast haar haar zus en opa en oma aan de kust in België in de tachtiger jaren. 

Vroeger gingen mijn broer en ik regelmatig bij tante Leny logeren, zalig vond ik dat altijd. Ik ben zelfs met haar op vakantie geweest naar Spanje toen ik 17 was, zo'n 30 jaar geleden. Het is zeer zekers vroeger altijd mijn favoriete tante geweest, maar door de jaren heen is er meer afstand gekomen. 
Ze woonde ook niet om de hoek en na mijn echtscheiding kreeg mijn exman een betere band met haar en haar vriend en daardoor is er eigenlijk ook die afstand ontstaan. 
Maar de laatste jaren heb ik haar toch nog enkele keren gezien en gesproken en hebben we wat oude herinneringen kunnen ophalen. 
Lieve tante Leny ik hoop dat je nu rust gevonden hebt, heel veel dikke knuffels! 


Angelic Love from Susan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...