woensdag 14 november 2012

May he rest in peace, May he rest in de eeuwige poedervelden...

Pff zit echt effe te dubben om een blogbericht te schrijven over dat vreselijke blogbericht dat al menigeen in blogland bezig houdt.

Ik las het bericht van Else van 'Besjes' net een uurtje of zo later nadat ze het gepost had.
Ik was midden in de nacht wakker geworden en had het gevoel dat ik Blogger moest checken.

Ik volg Besjes sinds een tijdje, nog niet zo heel lang als anderen, ook niet echt als vaste volger. Maar ik kijk wel eens naar haar nieuwe beursjes en haar bezigheden.
Maandag op dinsdagnacht las ik het bericht dat ze net die avond te horen had gekregen dat haar man is omgekomen. Pff heftig, oh dat klinkt zo zwakjes uitgedrukt...vreselijk is dat je geliefde uit je leven wordt weggerukt.

Op meerdere blogs zie ik blogposts erover terug komen (Else deelde ook vandaag nog een bericht), het houdt ons bezig, er worden acties op touw gezet.
Maar vanavond zag ik dat het niet alleen ons bezig houdt maar ook de groep mensen met wie Steven (Else haar overleden man) zijn passie mee deelt.

Zo onwerkelijk allemaal, Else en haar kids, maar ook zeker zijn ouders en familie zijn in een nachtmerrie terecht gekomen die je niemand toewenst.
Natuurlijk zijn zij niet de enigen die dit overkomt, de dood wordt ons niet bespaard, allemaal gaat ons dit ooit een keer overkomen en allemaal hopen we heel hard dat dit nog heel lang mag duren.

Ik heb weinig ervaring met de dood, spiritueel gezien weet ik dat je lichaam hetgene is dat dood gaat, dat wat je achterlaat en dat je geest voortleeft. Vele levens lang ga je door dit proces en in de tussentijd kom je iedere keer opnieuw Thuis.
Het troost mij om dat te weten, voor mezelf geeft dat rust dat ik niet bang hoef te zijn om dood te gaan. Het is een overgang...
Maar voor de naasten is dit vaak een heel ander gevoel, diepe onmacht, diepe pijn, verdriet om degene die we moeten missen. Ik hoop dat ik de kracht mag vinden als het zover is.
Ik hoop dat Else, hun zonen en alle naasten kracht mogen putten dat hij in vrede is mogen heengaan. May he rest in Peace!
May he rest in de eeuwige poedervelden (is een uitspraak die ik hier tegenkwam).


Angelic Love from Susan


Foto van Sneeuw Engel gevonden op; http://juliecantrell.wordpress.com/2011/12/10/snow-day-with-or-without-snow/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...