maandag 29 oktober 2012

Dag 303 - Volle Maan Engeltje en boodschap

Vandaag deel ik een heel lang stuk tekst over de volle maan. Misschien kun je er wat mee, mijn moeder stuurde het me per mail.


De afbeelding die ik erbij doe is van het boek 'Beer en de kleine engel' van B. Weninger.


VOLLE MAAN 29 OKTOBER 2012 De volle maan van oktober wordt Jachtmaan genoemd. Jachtmaan = Transformatie Lang geleden kondigde deze volle maan de jacht aan. Men bereidde zich voor op de winter en men legde een voorraad aan voor de komende maanden. Nu spreekt men meer over 'spiritueel jagen'. We krijgen de kans om datgene te verzamelen wat we de komende tijd nodig zullen hebben.
We kunnen nu zien wat er in ons leven nodig is om volledig klaar te zijn voor transformatie. De dagen worden korter, er is steeds minder licht. We bereiden ons voor op een periode waar we naar binnen kunnen keren. We brengen tijdens de winter niet alleen meer tijd binnenshuis door, we hebben ook de neiging om ons minder open te stellen naar anderen en meer bij onszelf te blijven. We brengen meer tijd met onszelf door en daardoor krijgen we de kans om diep bij onszelf naar binnen te gaan. Dit proces kan leiden tot transformatie.

Wanneer we helemaal in contact komen met onszelf, zijn we in staat om het verleden achter ons te laten en plaats te maken voor het nieuwe. Deze transformatie of ommekeer is een soort afsluiting van een hoofdstuk, waardoor we klaar zijn voor iets nieuws. Heel veel mensen voelen zich moe en hebben het moeilijk om positief te blijven. De donkere dagen maken het ons niet makkelijk, maar tegelijk worden we ook erg met onszelf en onze emoties geconfronteerd. Het is belangrijk dat we nu datgene definitief verwerken en verwijderen wat ons systeem kan belasten, zodat onze weerstand optimaal is tijdens de winter.

Geef liefde aan jezelf Vele films en liedjes beschrijven de liefde en hoe mooi deze kan zijn. We dromen van de ideale partner die al onze dromen in vervulling brengt. Deze fantasie zorgt ervoor dat heel wat mensen op zoek zijn naar die ene ware, omdat ze denken dat die persoon hen gelukkig zal maken. We willen zo graag een plek waar we ons veilig en geborgen voelen. De realiteit is echter anders. Wij kunnen alleen onszelf gelukkig maken. Ons geluk kan en mag niet afhangen van anderen. Je kan trouwens je partner niet belasten met de taak jou gelukkig te maken. Vele relaties zijn spijtig genoeg gebaseerd op afhankelijkheid. Men klampt zich vast aan de ander uit angst te verliezen. Het is belangrijk dat we eerst leren om onszelf graag te zien.

Voor jezelf zorgen is het begin van alles. We krijgen de kans om in contact te komen met onszelf, waardoor onze innerlijke rijkdom zich ontwikkelt. Omdat je liefde aan jezelf kan geven, kan je dit gevoel ook delen met anderen. Op die manier zal je vanzelf een partner aantrekken die bij je past. We worden meestal verliefd omdat we niet alleen kunnen zijn. Alleen zijn met onszelf is te confronterend en daarom vluchten we in andere zaken. We zoeken andere mensen op of leven in de fantasie van verliefdheid.

Anderen storten zich dan weer op zaken en geld, dit is ook een vlucht van eigen gevoelens, emoties en gedachten. Het gevoel van macht helpt hen om het alleen zijn te ontlopen. Als je bij jezelf nagaat waarom je dingen doet, dan kom je meestal tot één conclusie: je doet je best om niet alleen te hoeven zijn. Waarom is alleen zijn met jezelf zo erg en moeilijk? Waarom ga je niet eens de confrontatie aan? Misschien slaag je er wel in om jezelf te bevrijden van allerlei blokkades.

Koester jezelf, zorg voor jezelf, hou van jezelf. Daar begint het mee. Geef jezelf de kans om het geluk binnenin jezelf te voelen. Deze volle maan laat ons zien dat het erg belangrijk is dat we voor onszelf zorgen en dat we onszelf graag zien. We krijgen de kans om onafhankelijk te worden van anderen en het geluk in onszelf te vinden. Maak verbinding met je innerlijke levenspartner! Breek los Voel je energie en levenskracht.
Als je het gevoel hebt alles beu te zijn, kan dit erg veel energie van je vragen. Sla jezelf los van alle beperkingen die aanwezig zijn in je leven. Gooi die lasten van je af. Ze beperken je levensenergie. Neem nu de kans om oude patronen en beperkende gedachten en gewoonten te doorbreken. Ze hebben je al zo lang beperkt en verstikt, dat je er moe van bent geworden. Voel hoeveel energie je in je hebt en laat deze naar buiten stromen. Zet jezelf krachtig neer, wees vastberaden en ga ervoor!
Het zal eerst erg moeilijk zijn omdat je wordt geconfronteerd met verdriet, pijn, woede, angst,... Maar als je er in slaagt om het donkere stuk door te komen, zal je voelen dat je energie opnieuw begint te stromen. Sta ook eens stil bij wat je hebt overgenomen van anderen. Alle verwachtingen die anderen je hebben opgedrongen zijn lasten die je nu van je af kan gooien. Ga na wat van jezelf is en wat je hebt meegekregen van anderen. Alle overtuigingen, doelstellingen en idealen kan je nu loslaten. Ze zijn niet jouw waarheid.
De volle maan helpt ons bij onze transformatie. Deze ommekeer kan een doorbraak betekenen. We krijgen de kans om onszelf schoon te maken zodat onze levensenergie opnieuw zijn weg vindt en we een frisse, nieuwe start kunnen maken. Neem voldoende rust We leven in een maatschappij waarin niets doen hetzelfde is als lui zijn. Dit maakt dat we altijd maar rennen en met honderden zaken tegelijk bezig zijn. Gun jezelf voldoende rust, zo zorg je voor jezelf en geef je jezelf de liefde die je nodig hebt. Er is een verschil tussen lui zijn en niets doen. Verwen jezelf, doe wat je graag doet en laat die verplichtingen achterwege. Je zal merken dat je meer energie krijgt als je af en toe wat tijd voor jezelf neemt. Je zal je minder snel vermoeid voelen waardoor je ook positiever in het leven zal gaan staan. Neem bij deze volle maan de kans om tijd met jezelf door te brengen. Geniet van de rust en zorg voor jezelf! Bron: © Leni De Chou 2012 http://plazilla.com/de-volle-maan-van-oktober-jachtmaan


Angelic Love from Susan die een Engelen Give Away voelt aankomen ;).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...