woensdag 20 juni 2012

Dag 172 - Engeltjes van het schilderij Sixtijnse Madonna van Raffaelo Santi

Vandaag deel ik deze engeltjes kaarten die ik vanuit Dresden heb gestuurd naar mijn vader en naar MiM, die ene kaart van alleen de engeltjes heb ik voor mezelf gekocht ;).

Ik wist niet dat deze engeltjes dus een gedeelte zijn van een heel oud beroemd schilderij van Raffaelo Santi uit 1513 en dat dat schilderij 'Sixtijnse Madonna' hangt in een museum in Dresden.

Vandaag ben ik in Maastricht geweest en ben vandaag met mijn vader over het kerkhof in Maastricht gelopen en daarna zijn we naar de kringloop geweest en natuurlijk nog bij mijn vader thuis op bezoek geweest en daarna heeft hij me weer op de trein naar huis gezet ;).
Ik zal een andere keer de engelen van het kerkhof in Maastricht delen.


Angelic Love from Susan

4 opmerkingen:

 1. Dit zijn heel lieve engeltjes, heb ik al vaker gezien maar ik wist ook niet dat dit onderdeel van een schilderij was !
  Was het leuk bij de kringloop ? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja deze zijn wel cute hè, heb pas nog een blikje op moederdag gekregen met dezelfde afbeelding, weet niet of ik die toen ook gedeeld heb. Mijn dochter had die nog gescoord op de rommelmarkt :).
   Tsja kringloop viel een beetje tegen, mmm liep er niet echt warm en heb alleen een boekje gekocht en een truitje voor de stof. Wie weet binnenkort weer eens hier in de buurt rondneuzen...

   Verwijderen
 2. Hee, die ken ik!!!! Ik wist wel dat het een onderdeel van een groot schilderij was, maar niet dat het in Dresden hangt. Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hè één daarvan is bij jou op de deurmat gevallen ;). Ja en zo leren we weer allemaal wat bij hihi. Knuff!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...